#7 Dingen die ik niet wist

Het is wat hoor, zo een zwangerschap. Dat wist ik van te voren natuurlijk wel. Maar er zijn ook echt een aantal dingen een verrassing geweest. En de ene zwangerschap is de andere niet, maar hier toch een lijstje van 7 dingen die ik niet wist.

#1 oververmoeidheid

Voordat ik zwanger was, had ik er nooit bij stilgestaan dat een mensje groeien al vanaf het begin erg vermoeiend kan zijn. Dat het ergens tegen het einde wanneer je duidelijk een grote buik hebt en niet meer normaal kan lopen, vermoeiend is, wist ik natuurlijk wel. Dit is achteraf gezien trouwens één van de eerste symptomen geweest. Ik was ook niet gewoon moe, maar zo moe dat ik staand in slaap kon vallen.

#2 onderbuikpijn

Ik heb ooit, ik denk toen ik zelfs nog op de basisschool zat, gehoord dat buikpijn tijdens de zwangerschap niet goed is. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het soort buikpijn. Toen ik net wist dat ik zwanger was, maakte ik me zo een zorgen. Ik bleef maar een vervelende pijn voelen in m’n onderbuik. Tijdens het eerste gesprek met de verloskundige toch maar even genoemd om er vervolgens achter te komen dat je baarmoeder aan het groeien is en dat het pijnlijk kan zijn. DUH!

#3 winderigheid

Hier hoef ik niet al teveel bij te schrijven. Het spreekt wel voor zich, maar dit was voor mij dus een verrassing.

#4 boertjes

Ja, ook deze was nieuw voor mij. Als ik misselijk was hoefde ik gelukkig niet te spugen. Een flinke boer, tot grote ergernis van mijn zusje, was de oplossing. Over misselijkheid gesproken. Wie heeft de term “morning sickness” bedacht. Het was voor mij dus ook nieuw dat het net zo goed “THE WHOLE DAMN DAY SICKNESS” kon heten.

#5 overmatige speekselproductie

Nog eentje tot grote ergernis van mijn zusje. Eerst kon ik het nog kwijt in tissues, maar later moest ik er toch echt aan geloven en kon ik de deur niet uit zonder een stapeltje wegwerp bekers aka spuugcups.

#6 de slijmprop

Voor wie niet weet wat dat is. (Ik wist het namelijk niet) Tijdens de zwangerschap wordt de baarmoedermond afgesloten door een slijmprop. Deze beschermt de baarmoeder, de vliezen, de placenta en de baby tegen infecties. Ga vooral geen afbeeldingen googlen. De slijmprop verlies je dus aan het einde van de zwangerschap en kan een teken zijn dat de bevalling gaat beginnen.

#7 en om het rijtje positief af te sluiten: nagel- en haargroei

Ik was al wel bekend met de “pregnancy glow” maar wist niet dat door al die hormonale veranderingen je haar en nagels ook behoorlijk kunnen groeien. Helaas is dat nu na de zwangerschap het tegenovergestelde. Ach ja… we kunnen ook niet alles hebben!

Herken je een van de punten of was er totaal iets anders een verrassing voor jou? Laat het weten in de reacties.

DNNT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: