#6 Nieuw leven

LET GO AND LET GOD

Ik heb de zwangerschap en bevalling als heel positief ervaren. Omdat je die verhalen heel weinig leest, neem ik jullie de komende weken mee op mijn terugblik op de zwangerschap, bevalling en de kraamweek.

Als ik terug kijk op mijn leven tot nu toe is alles volgens het boekje gegaan. Verkering (voor maar liefst 10 jaar), daarna trouwen, samen eerste huisje, baby… Oftewel huisje-boompje-beestje, het perfecte plaatje. Niet bewust volgens het boekje gedaan, maar ik ben blij en we zijn gezegend met ons perfecte plaatje.

Vorig jaar rond deze tijd was ik net 3 weken zwanger, maar dat wist ik nog niet.
Niet iedereen weet het, eigenlijk bijna niemand, maar ik was obsessief bezig met zwanger raken. Er gebeurde iets in mijn leven waardoor dat klokje wat al behoorlijk aan het tikken was, nu helemaal op hol sloeg.
Ik heb toen geleerd dat alles op de juiste tijd, Zijn tijd, gebeurt. Het moment dat ik namelijk opgaf en er niet meer mee bezig was, had ik een positieve test in handen…. Let go and let God!

Het was 23 december en er waren activiteiten in de kerk waarbij ik moest helpen. We moesten er al heel vroeg zijn en eenmaal in de kerk realiseerde ik me dat ik al 2 dagen overtijd was en dat ik me best misselijk voelde die ochtend. Ik zei het tegen niemand en bedacht om een test te kopen zodra we weer in Almere waren. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal thuis aangekomen met de test wilde ik het zo snel mogelijk doen, omdat mijn man nog niet thuis was. Als het positief zou zijn, wilde ik hem verrassen. Achteraf heel stom, want bij een negatieve test zou ik gelijk zijn steun nodig hebben, maargoed… Eenmaal op de wc leek het even alsof ik toch ongesteld was geworden. Teleurgesteld besloot ik de test toch gewoon te doen… “Ik heb ‘m nu toch al in mijn hand”. Normaal hoor je een aantal minuten te wachten op het resultaat, maar terwijl ik de test wil omdraaien en wegleggen, zie ik al meteen het tweede lijntje verschijnen. AAAAAH (heel moeilijk om te typen hoe ik me toen voelde). En ook toen vond ik het stom dat ik de test alleen had gedaan. Ik had dat moment graag meteen met mijn man gedeeld. Uiteindelijk heb ik de positieve test in een oud parfum doosje gedaan, die ingepakt en onder onze eerste mini kerstboom gelegd. Het was immers bijna kerst.

Ons hoofdstuk “nieuw leven” was begonnen.  Nieuw leven voor ons en nieuw leven in mijn buik…

DNNT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: