#4 De eerste dag zonder jou

Helaas mag de baby niet mee naar het werk…

Ken je dat? Heel hard nephuilen en dan ineens toch echt waterige ogen krijgen? Ja, dat gebeurde dus dinsdag. Mama is Imaily ’s morgens vroeg komen ophalen, want ik moest er nu toch echt aan geloven. Mijn eerste werkdag na 20 weken thuis, waarvan 13 met baby, is deze week weer begonnen.
Ik ben logopedist en had van te voren besloten maar 2 dagen terug te gaan naar de praktijk. Voor mijn verlof werkte ik 3 dagen in de praktijk in Amsterdam en 2 dagen bij mijn ouders in het bedrijf. Maar ik wil nooit meer 5 dagen werken, nóóit meer!.
De dagen dat ik bij mijn ouders werk, kan Imaily mee of is ze in elk geval in de buurt. Maar de twee dagen Amsterdam moet ik haar toch echt een héle dag (8 uurtjes) bij iemand achterlaten. Wat ben ik blij dat onze moeders en zusje kunnen oppassen. We boffen maar met zo een familie. Het scheelt dat we geen kinderopvang hoeven regelen. Ik denk dat ik er dan nog meer moeite mee zou hebben en al helemaal zou overwegen te stoppen met werken. Want geloof me.. ook al is ze straks bij mn moeder die al vaker heeft opgepast, moeite zal ik zeker hebben. Het focussen op mijn cliëntjes wordt nu wel een uitdaging.
Gelukkig is het goed gekomen en trof ik na het werk een gelukkig kind aan. Alsof ze me niet gemist had. “Ze was heel lief” zegt mijn moeder. En ik maak me gelijk niet zo’n zorgen meer. Gelukkig kind, gelukkige moeder 🙂

Hoe was jouw eerste werkdag na de bevalling? Laat het weten in de reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: